keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Minäkö nämä tilasin?

Posti kävi ovella ja toi paketin, jota joutui odottelemaan jo vähän turhan kauan - kokonaista neljä päivää. Ihan liian pitkä aika aikuiselle miehelle.
      Mutta nämä sieltä tulivat:


Ylärivissä minulta sarjasta puuttuvat Karakurin pikkulaatikot #3, #4 ja #5 (vielä #7 olisi hankittava), alarivissä taas koko Karakuri-kakkusarja: vasemmanpuolimmaisena juustokakku, vieressä hedelmäkakku, kolmantena suklaakakku ja oikeassa reunassa marmorikakku.
      Näistä kaikista yksityiskohtaisemmin myöhemmin.
      Nyt täytyisi vain keksiä paikka, mistä vaimo ei näitä löydä... Tai ehkä pistän ne samaan kaappiin, jonne se piilottaa omat salassa ostamansa vaatteet.

2 kommenttia:

 1. Oletko miten ehtinyt noita Karakuri-bokseja ratkomaan? Nuo on sen verran arvokkaita, että ei raaskisi summamutikassa ostaa jotain noista joten kyselen suositusta? Itselläni on 'suklaakakku' ja muut eivät ole tuttuja, joten mikähän olisi sopivan erilainen siihen verrattuna / muutoin miellyttävä rakenteeltaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on ratkaistu kyllä. Itse määrittelisin koko sarjan, sekä pikkulaatikot että kakut, enemmän keräilyesineiksi kuin pulmiksi. Pulmia ne tietenkin ovat, mutta se ei ole niiden pääarvo - etenkin kun ovat pulmina muutamaa poikkeusta lukuunottamatta parin minuutin ongelmia.

   Pikkulaatikoista parhaat ovat 1, 2, 3, 6 - ja ainoa vaikea näistä on ensimmäinen. Kakkonen saattaa olla, mutta on toisaalta myös sarjan yksinkertaisempia. Kolmosessa parasta on mekaniikka, se on hieno vaikka helppo onkin. Kutonen on myös teknisesti todella toimiva ja hienokin, mutta saattaa herättää joissain joitain tuttuuden tunteita. Jos suositella pitäisi, suosittelisin kolmea ensimmäistä.

   Kakuista taas suklaakakku on selvästi tavallisin karakuri-laatikko, kolme muuta ovat mekaniikoiltaan vähän erikoisempia. Yksikään niistä ei ole vaikea, ei edes haastava, mutta teknisesti ne ovat minusta kaikki (suklaakakkua lukuunottamatta) mielenkiintoisempia kuin suurin osa pikkulaatikoista. Suosikkini ovat Marble Cake ja Fruit Cake - varsin mainioita molemmat. Mutta haastetta niistä tuskin löydät.

   Poista