lauantai 25. toukokuuta 2013

Cast Loop

Suunnitellut: Vesa Timonen

Vesa Timosen Hanayama-sarjaan tekemät ja tähän mennessä vastaantulleet pulmat ovat ollet myös sarjan ulkonäöltään kauneimpia tai vähintäänkin mielenkiintoisimpia pulmia.
      Samalla linjalla jatkaa myös Cast Loop, jolla onkin itseasiassa taustansa juuri korussa, jonka Timonen teki tyttöystävälleen.
      Pulma tulee paitsi tyylikkäässä nahkarenkaassa, myös avattuna: tällä kertaa irtisaaminen ei ole ongelma, vaan kiinnipistäminen. Tämä pulma palkittiin vuonna 2007 sekä yleisö- että jury-palkinnolla Australiassa. Aiheesta.

Cast Loop koostuu kahdesta renkaanpuolikkaasta, joiden toisessa päässä on magneetti, toisessa taas urat, jotka sopivat yhteen vastakappaleen kanssa. Jos kappaleet pyörittää yhteen uria pitkin, kuten kaikki ensimmäisenä tekevät, pulma palaa alkutilanteeseen, jossa se paketissakin oli eli siihen, jossa magneetit eivät kohtaa toisiaan eikä pulma ole ratkaistu.
      Cast Loop ei ole vaikea pulma, vaan sarjan vaikeustasoarvion perusteella helpoin mahdollinen. Minulle se ei kuitenkaan ollut niin helppo kuin olisin voinut toivoa. Sen sijaan, että olisin alusta alkaen ajatellut ongelmaa huolella, ratkaiseminen meni minulla enemmänkin satunnaiseksi säheltämiseksi. Vasta sitten, kun tulin kääntäneeksi ongelman päässäni toiseen asentoon, sain sen ratkaistua.

Timosen pulma on helppo, mutta se on myös kaunis ja mukana tulevan siistin nahkanauhan ansiosta sitä ilkeää pitää huomionherättäjänä kaulassaan. Se on yksinkertaisuudestaan huolimatta mekaanisesti siisti, mikä houkuttelee pyörittelemään sitä huvikseen vielä ratkaisun jälkeenkin.
      Cast Loop on helppoutensa ja ulkonäkönsä ansiosta erinomainen lahjaidea.
      Kiitokset Pulmapuodille arvostelukappaleesta.

VAIKEUSTASO: 2/5 (Hanayama 1/5)
VIEHÄTYSARVO: 5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti