sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Karakuri Small Box #3

Suunnitellut: Karakuri Creation Group

Seitsemänosaisen pikkulaatikkosarjan kolmas on taas uuden näköinen. Se on kyllä kakkoslaatikon tapaan suorakulmion muotoinen, mutta puu on vaaleampaa tammea ja katsuraa. Tai vaihtoehtoisesti vaahteraa ja katsuraa.


Laatikko numero 3 on kahta edeltäjäänsä selvästi helpompi ja ratkaisinkin sen aikalailla välittömästi. Mutta kuten aiemminkin on tullut todettu, pulman mielenkiinto ei ole pelkästään sen vaikeustasossa, vaan elämyksessä jonka se voi tarjota.
      Ja juuri sen tämä teki. Kaksi ensimmäistä liikettä olivat itsestäänselviä, mutta kolmatta etsiessä tapahtui jotain täysin odottamatonta, minkä seurauksena laatikko sai minut hörähtämään ääneen. Kolmas liike oli erittäin helppo sekin ja tapahtui minulla lähes itsestään; voi tosin olla, että laatikkoni mekanismi on pikkuisen liian löysä eikä muissa kappaleissa ihan niin helposti löydy.
      Erinomaisen tästä laatikosta tekee juuri kolmannen liikkeen laatu, jollaista en ole aiemmin nähnyt. Se on jo pelkästään teknisesti ihailtava. Sen ansiosta tämä nousee tässä vaiheessa vaivatta suosikkiasteikollani kakkoslaatikon edelle toiseksi ykkösen jälkeen.
      Sarjan kolmannen laatikon löytää Pulmapuodista.

VAIKEUSTASO: 1/5
VIEHÄTYSARVO: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti