maanantai 3. kesäkuuta 2013

Karakuri Small Box #5

Suunnitellut: Karakuri Creation Group

Pienlaatikkosarjan viides laatikko on ulkomuodoltaan kuutiomainen kuten laatikot yksi ja neljä. Tämän lisäksi neloslaatikon tapaan siinä se koostuu selvästi kahdesta eri osasta: kannesta ja pohjasta, joka liikkuu hiukan.
      Viidettä laatikkoa saa kahtena erilaisena versiona, joiden ainoa ero on käytetty puulaji sen myötä sävy. Toinen on oranssinruskea kamferipuinen ja toinen taas vaahterasta tehty, joka on väriltään erittäin vaaleanruskea. Minun laatikkoni on jälkimmäistä sorttia.


Kuten muutkin laatikot neljännestä eteenpäin, myös tällä viidennellä laatikolla on alkuperänsä Karakuri Creation Groupin ja tarkemmin sanottuna yhden sen kuuluisimman jäsenen, Akio Kamein, aiemmin tekemässä laatikossa. Tämä originaali laatikko oli nimeltään Cosmox. Viides laatiko on mekaniikaltaan Cosmoxin kopio, vain koko ja ulkonäkö ovat muuttuneet.
      Sarjan viides laatikko on selvä parannus neljänteen laatikkoon, joka oli mekaniikaltaan kieltämättä pettymys. Viides laatikko on taas aavistuksen nokkelampi ja omaperäisempi, minkä ansiosta se on enemmän sukua kolmelle ensimmäiselle laatikolle kuin neljännelle.

Viidennessä laatikossa on kuitenkin muutamia ongelmia - jos niitä nyt ongelmiksi voi kutsua -, jotka vähän nakertavat ratkaisuiloa. Ensimmäinen on se, että laatikosta näkee hyvin nopeasti, mistä on kysymys, ja koska tämä oivallus tulee ennen kuin laatikon on saanut auki, on ratkaisun loppuosa enemmän mekaanista suoritusta.
      Tämän takia vitonen eroaa muista laatikoista, joissa ratkaisu tulee kokonaisuudessaan vasta laatikon avautuessa. Sen voi nähdä joko ominaisuutena tai vikana - minä pidän enemmän muiden laatikoiden tyylistä ratketa samalla hetkellä kun avautuvat.
      Toinen mainitseminen arvoinen seikka on se, että laatikon saa auki kahdella toisistaan hieman poikkeavalla tavalla, joista toinen on toista hienostuneempi: minä valitsin tietenkin jälleen vulgaarimman tavan aivan kuten Rakettia ratkaistessani - ja valitsin tietenkin väärin.
      Näistä huolimatta vitoslaatikon mekaniikka on loistava enkä pysty ymmärtämään, miten se teknisesti toimii, laatikko kun ei avauduttuaankaan toimintatapaansa paljasta. Tämän lisäksi se avautuu vähän eri tavalla kuin muut, mikä lisää hiukan sen yllätyksellisyyttä - ja lisäisi enemmänkin, jos tapa olisi piilotettu huolellisemmin. Vaahterapuisena se on myös sarjan parhaimman näköisiä laatikoita.

Kaiken kaikkiaan vitoslaatikko sijoittuu tähän mennessä arvostelluissa laatikoissa kolmanneksi ykkösen ja kolmosen jälkeen. Se on oikein hyvä pieni laatikko, jossa on oikein nokkela ratkaisu.
      Tämän laatikon löytää Pulmapuodista.

VAIKEUSTASO: 2/5
VIEHÄTYSARVO: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti