Jos ja kun joku ei sitä vielä tiennyt, Pulmapuodin Tuomas Lindén on se mies, joka väkersi puusta kaikenlaista takavuosina Strömsö-ohjelmassa. Hän on yksi niistä vastuullisista, joiden vuoksi suomenkieleen on vakiintunut sanonta "ei mennyt niin kuin Strömsössä", kun askartelut eivät suju yhtä livakasti ja täydellisesti kuin ne kyseisessä ohjelmassa aina menivät.
Kun Lindén lopetti Strömsössä, hän teki kullekin työkaverilleen lahjaksi pulmalaatikon, johon hän otti mallia Karakuri Creation Groupin Fake Boxista pitäen mekaniikan entisellään, mutta tehden siitä alkuperäistä isomman.
Lindén työnsi laatikon eteeni FPP:ssä ja tunnistin laatikon nopeasti Fake Boxiksi. Olin lukenut laatikosta aiemmin sen verran, että löysin ratkaisun hyvin nopeasti. Se ei ole pelkästään lunttaamisen tai nopeuteni ansiota, vaan laatikko ei ole mekaanisesti kovinkaan vaikea.
Kuten todettu, uusintaversio on alkuperäistä suurempikokoisempi ja mausta riippuen joko alkuperäistä paremman näköinen tai ei: epäilemättä kanteen kirjoitettu fraasi on monelle sen verran tuttu, että se tuo laatikolle lisäarvoa - näin ainakin minulle. Fraasi on juuri sellainen, jollaista jokainen mainostoimisto tavoittelee.
Alkuperäinen. |
Laatikko on Karakuri-ryhmän pulmalaatikoille tyypillisesti nokkela. Ratkaisua voi pinnistämättä luonnehtia hauskaksi, minkä ansiosta sen ratkaisemisesta saa kosolti tyydytystä. Se on myös taatusti vaikkapa sellainen tuparilahja, jota kukaan toinen ei keksi ostaa, mutta joka kerää huomiota jokaiselta läsnäolijalta.
Strömsö-laatikko - tai Fake Box - on erinomainen ensimmäinen pulmalaatikko, joka on mainio osoitus siitä, mikä pulmalaatikoissa meitä joitakin viehättää ja minkä takia niistä ollaan valmiita maksamaan omaisuuksia. Tämä on hyvä ja halpa johdanto pulmalaatikoiden maailmaan vain parinkymmenen euron hinnalla. Kannattaa tosin varautua tulla imaistuksi mukaan, koska näitä on saatava aina lisää.
Strömsö-laatikon voi ostaa Pulmapuodista.
VAIKEUSTASO: 1/5
VIEHÄTYSARVO: 4/5
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti