sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Lahjalaatikko

Suunnitellut: Allan Boardman / Tomas Lindén

Näin joulun lähestyessä voi alkaa ottamaan esille potentiaalisia lahjaideoita. Tässäpä niistä yksi. Tämä ei tosin välttämättä ole pelkkä lahjaidea, vaan enemmänkin lahja-lahjaidea.


Pulmapuodin Tomas Lindénin tuotantoa oleva lahjalaatikko on paketti, jonka sisään varsinaisen lahjan voi piilottaa. Minkä lisäksi sen sijaan, että olisi vain kannellinen säilytysrasia, lahjalaatikko on pulmalaatikko, jonka avaamiseen joutuu näkemään narun leikkaamista ja paperin repimistä enemmän vaivaa.
      Lahjalaatikon mekaniikka on yksinkertainen mutta nokkela, ja se onnistui hämäämään ainakin minua häpeällisen pitkään.


Laatikon sisätila on kooltaan 6,5 x 1,5 cm x 10,8 cm, mutta pulmapuodista saa aavistuksen isompikokoistakin. Pienempäänkin sopivat ainakin jotkut matkapuhelimet (tosin esimerkiksi minun Samsung Galaxy S3 Minini ei), mutta tietenkin paljon muuta: koruja, rahaa, lahjakortteja, pääsylippuja ja mitä muuta sinne nyt keksiikään piilottaa. Pääsylippuja olen kuullut joskus pulmalaatikkoon laitettavan ja annettaessa huomautettavan lahjan erääntymispäivästä. Antaa kivasti painetta joulunpyhille.
      Valkoisen laatikon voi myös somistaa tarroilla tai maalata omin pikkukätösin haluamansa näköiseksi, jolloin siitä tulee heti persoonallisempi lahja.


Yksinkertaisempikin lahja saa kummasti lisää syvyyttä, kun sen antaa pulmalaatikon sisällä. Perinteisiin Karakurin pikkulaatikoihin ei korujen ja rahan lisäksi juuri muuta mahdu, mutta tämä lahjalaatikko mahdollistaa jo runsaamman mielikuvituksen käytön.
      Lahjalaatikkoa löytyy Pulmapuodista pienempi- ja isompikokoisena.
      Kiitokset Tomas Lindénille arvostelukappaleesta.

VAIKEUSTASO: 2/5
VIEHÄTYSARVO: 2/5 (pulmana - lahjan kanssa huomattavasti enemmän)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti